Стало відомо про те, як зростання цін на газ впливає на платіжки в теплій Іспанії. Як місцевим доводиться жити від зарплати до зарплати.

Останнім часом ціни на газ в Європі ростуть зі стрімкою швидкістю, і це провокує зростання тарифів у платіжках. Жителі Іспанії вже платять в третину більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Платіжка, скріншот: Youtube

При максимальній економії, в стандартній квартирі столиці, міста Мадрид, йде на газ близько 2 тисяч гривень, і це вкрай багато, і перед жителями стоїть завдання оплатити рахунок і дожити до зарплати.

Марія Хесус Геллего розповідає, що в місяць платить приблизно 1850 гривень, а ось в липні і зовсім було близько 3 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Вона максимально економить, і по мінімуму використовує газову плиту. Коли четверо дітей йдуть з дому, то вона запалює свічки, щоб рахунок був якомога менше.

Оплата за газ, кадр з відео

"Я економлю, купуючи програму для меншого споживання енергії. Діти кажуть, що я занадто багато уваги приділяю плану, який по годинах визначає, коли який прилад включати. Але у нас не вистачає грошей. Ми не ходимо в шопінг-моли, в кінотеатри і ледь не залишаємося голодними".

Уряд Європи каже, що ціна на газ у 850 доларів-пряма загроза національній економіці. Прем'єр-міністра Іспанії зазначає, що це проблема Європи в цілому, тому, зараз в країні намагаються обмежити ціну для громадян на законному рівні.

Минулого року за опалення в квартирі Мадрида просили близько 7800 гривень, а скільки буде зараз - невідомо.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що тарифи на газ можуть зрости до кінця опалювального сезону.

Як повідомляв портал Знай.ua, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай.ua в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло-на 75,6%