Відомий український генетик Олександр Коляда відповів на питання Раміни Есхакзай стостовно впливу генетики на старіння. Це відбулося в рамках чергового інтерв'ю для YouTube-каналу ведучої "Ходят слухи".

На запитання Раміни, чи красиве старіння людини є впливом генетики чи наслідком здорового способу життя. Генетик відповів, що це є наслідком і того й іншого і що кожна людина індивідуальна. Власне так він і відповів приблизно на більшість попередніх запитань, які стосуються спадковості та ДНК.

Раміна Есхакзай та Олександр Коляда

В свою чергу, він зізнався, що на появу зморшок також впливають солярій та ультрафіолетове випромінювання.

Раміна також поцікавилася, як жінки можуть пити і палити та при цьому виглядати добре. Коляда відповів, що таке є можливим.

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Жінка, яка найдовше прожила - Жанна Луїза Кальман. Вона прожила 122 роки. І з них 90 років вона палила. Звісно, вона і в 90, і в 110, і в 120 вона не виглядала молодою дівчинкою. Але це людина, яка найдовше прожила за всю історію," - каже вчений.

Олександр Коляда

Після того, як жінка кинула палити, вона почала їсти кілограм шоколаду за день. Також вона пила багато вина, але, тим не менш, вона пережила дві Світові війни та навіть своїх дітей, каже Коляда.

"Цим природа показує нам, наскільки вона сміється над нашим уявленням про здоровий спосіб життя," - каже Олександр.

В свою чергу, на запитання Раміни, чи впливає вживання м'яса на старіння, генетик відповів, що молодшими залишаються ті, хто вживає менше м'яса. Він вважає, якщо людина їсть м'ясо двічі на тиждень або рідше, то тут немає різниці між ними та вегетаріанцями.

Раміна Есхакзай

"Старіння дуже сильно пов'язане з харчуванням. В тому плані, що природі, виявляється, дуже вигідно рахувати кількість прожитих років за кількістю з'їденого. Так сталося, природі треба рахувати, скільки ми живемо," - відповів фахівець.

Нагадаємо, колишня співака Віталія Козловського Раміна Есхакзай опублікувала нову світлину в Instagram, де показала новий літній образ.

Також Раміна розповіла про свої враження після інтерв'ю з Юлією Мендель.

А тут можна прочитати, що Есхакзай показала із життя довічно ув'язнених.