У мережі розповіли, чому в розпал сезону овочі та фрукти лише дорожчають, і ціни не падають. А також, чому на цьому заробляє не фермер, а сам посередник.

Про це стало відомо завдяки сюжету телеканалу ICTV Факт.

У розпал сезону овочів, фермери виростили величезний урожай, однак, не можуть на цьому заробити. Все через цінову політику, яка зараз є на ринку.

Ринок, фото: Знай.uа

Власники не можуть продати все за вигідною ціною, і згодовують урожай тваринам, або ж зовсім викидають.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Ось, наприклад, фермер їх Херсона вирішив нагодувати овець огірками, так як на базарі не зміг їх продати навіть по гривні за кілограм.

Ринок, скріншот: YouTube

Зараз ціни трохи піднялася, але, продажі все одно йдуть дуже слабо. Всі хочуть дешевше, і збивають ціни. Заробіток аграріїв залежить від фермерів, а ті вимагають знизити ціну овочів.

Овочі / фото: Pixabay

У підсумку і виходить, що заробляють далеко не фермери. Стрімко падають ціни і на кавун.

Місцевий фермер каже: "ми купуємо насіння. Ми наймаємо людей. Ми витрачаємо на соляру, і маємо дві гривні. Людина, яка сюди приїхала, найняла вантажника, перевантажили йому, він відвіз до Києва, витратив на соляру тисячу гривень, і продав його по сім".

Цього року фермери кажуть, що весь урожай дешевий, так як його багато. А ось зібрати його буде вже дорого.

Городяни вибирають продукти в супермаркетах, а ті працюють за особливими умовами. Дрібні виробники почали об'єднатися, і самі ставлять ціни на продукцію, намагаючись заробити самим, а не даючи зарплату посередникам.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпустять по домівках

Як повідомляв портал " Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн.

Також "Знай.ua" писав, горить найбільше на планеті звалище шин: загрожує катастрофою для всього світу. Загорілося величезне звалище автомобільних шин