Кабмін провів засідання на якому обговорювалися карантинні обмеження осені 2021. Учасники наради обговорили нові правила карантину, а так само підняли питання про протидію підробок підступних документів

На сайті Кабінету Міністрів України повідомили, що Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду щодо обмеження поширення вірусу COVID-19. Так само на ньому обговорили поправки в карантинні обмеження.

Протиепідемічні дії: фото з відкритих джерел

Нововведення будуть прийняті найближчим часом. Терміновість пов'язана з тим, що в Україні різко зросла кількість захворювань і госпіталізацій населення. Кількість нових випадків зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій – на 1,5 тисячі осіб. Особливо важка ситуація із захворюваністю в Чернівецькій, Волинській, Львівській та Тернопільській областями

МОЗ запропонували не переводити навчальні заклади у жовту та червону зону за умови, що колектив та учні мають COVID-сертифікат, який засвідчує вакцинацію. Альтернативою може стати негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше, ніж за 72 години до пред'явлення, або довідка про перенесене протягом останніх декількох місяців захворювання.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Шмигаль підкреслив: "Дуже важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників навчальних закладів. Профільні міністерства повинні активно опрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде в жовту зону "

За інформацією МОЗ, минулого тижня проти COVID – 19 вакцинувалися 921 тисяча осіб, з них першу дозу вакцини отримали 60 511 працівників сфери освіти, і 57 490-другу. Крім того, на зборах підняли питання про перешкоду підробленню підступних документів і про загальні правила протиепідемічних норм.

У МВС знову почали перевірки на дотримання карантинних норм. Минулого тижня перевірили 40 тисяч суб'єктів господарювання. В ході перевірок було складено 205 адміністративних протоколів про порушення карантину і було винесено майже 3200 постанов про порушення масочного режиму.

Так само зберігачі порядку почнуть активніше проводити перевірки про можливу підробку сертифікатів про щеплення від COVID-19. Глава МВС Денис Монастирський дав відповідне розпорядження для Нацполіції. Проводиться моніторинг сайтів, які займаються поширенням підроблених COVID-паспортів. Правоохоронці проводять оперативні слідчі дії, щоб зафіксувати та припинити дані правопорушення

Нагадаємо, раніше Лутковська пояснила, чому багато українців відмовляються від щеплення

Як повідомляв портал "Знай.иа", насправді, у вакцини перше і основне — це безпека

Також "Знай.иа" писав, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися