З Рівненської області, а точніше з селища Вілля, прийшли доволі сумні новини, які змусять задуматися школярів і їх батьків по всій країні. Справа в тому, що в даній області школярі перейшли на "дистанціонку" через відмову деяких вчителів вакцинуватися. Тепер діти 5-11 класів навчаються онлайн.

Є гостра проблема, практично третина учнів просто не мають доступу до гаджетів та Інтернету - в селищі він відсутній. Тому, замість парт, осінь школярів проходить на полі: з відрами і картоплею.

Про це стало відомо завдяки новому сюжет одного з українських телеканалів.

Українські діти залишилися без шкільних занять, скріншот: YouTube

Телефонів у дітей немає, а про комп'ютери більшість дітей у Віллі та прилеглих селах, тільки мріють. Купувати дорого, але якби навіть учні тут і мали потужні гаджети - ситуації б це не вирішило. Мати дев'ятикласника Михайла розповіла, що за півтора тижні дистанційки до жодного уроку так і не підключився, як і його сестра п'ятикласниця.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

За словами директора Соснівського ліцею Людмили Веремчук, проблеми з Інтернетом має третина учнів. А навчаються в ліцеї з 5 по 11 — саме ці класи зараз вдома - понад 320 учнів. Дистанціонка тут, бо не набралося 80% вакцинованих педагогів. Відмовлялися від щеплень.

"Деякі з релігійних міркувань. Було ще питання страху, люди не довіряли вакцині. Ми запрошували медпрацівників до закладу, пропонувалася будь-яка вакцина на вибір", - розповідає директор.

Але кілька вчителів ще так і не наважилися. Тому навіть вакциновані вчителі бачать своїх учнів, тих хто зміг приєднатися до уроку, тільки на екрані ноутбука. А хотіли б за партами.

"На жаль, чогось іншого запропонувати неможливо. Тут варіант простий, якби були вакциновані (вчителі-Ред.), діти прийшли б до школи, питання було б знято", — зазначає керівник управління освіти Рівненської області Петро Коржевський.

Українські діти залишилися без шкільних занять, скріншот: YouTube

Інтернет в такі села педагоги самі не проводитимуть, кажуть в управлінні освіти. Це питання більш глобальне-інфраструктури.

"Взагалі у нас в Україні тільки близько 40 шкіл не мають доступу до Інтернету взагалі ніякого. Як правило, це місцевості гірські, або віддалена сільська місцевість", - говорить керівник Головного управління загальносередньої дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

Але це не означає, що діти не повинні вчитися. Педагоги дзвонять, розповідають, радять як правильніше обробити матеріал і де його черпати — вдаються до різних хитрощів, щоб освітній процес не зупинився для тих, хто на дистанціонке без Інтернету або гаджетів.

.

Раніше повідомляли, осінні канікули 2021: коли і скільки відпочиватимуть діти з батьками.

Як повідомляв Знай.uа, вихідні в жовтні: українцям дадуть відпочити в розпал осені.

Знай.uа писав, нові свята і рекорд у вихідні: коли і скільки українці відпочиватимуть у 2022 році.