З початком справжньої осені стає дедалі холодніше, тому приходять заморозки. Цей період може бути шкідливим для тварин, а особливо рослин.
Про це розповіли на фейсбук-сторінці українського гідрометцентру.
Останнім часом з півночі в Україну приходить морозне повітря. Зниження температури зазвичай наступає раптово, переважно у нічні та ранкові години, коли земна поверхня швидко втрачає тепло від сонячних променів.

Заморозки, фото Укргідромедцентр

Цей період може бути особливо небезпечним для рослин, адже вони ще продовжують вегетацію, оскільки загальний фон залишається відносно теплим. Заморозки несуть шкоду й тваринам, адже вони ще не встигли пристосуватися до настання зими.
Заморозки можуть нести шкоду й людині, адже у цей період поля та городи можуть бути ще не прибраними, а через різке зниження температури рослини можуть загинути.

" Це явище виділяють окремо, оскільки воно несе загрозу передусім господарствам, приносить дискомфорт населенню. Тому, перші короткочасні морози, до припинення вегетації рослин, є небезпечним метеорологічним явищем, про яке ми повідомляємо спеціальними попередженнями і виділяємо в прогнозах словом "заморозки", - зазначили в українському гідромедцентрі.

Заморозки, фото Укргідромедцентр

Однак, коли природа повністю підлаштується під зниження температури, а рослини припинять процеси вегетації, заморозки припинять нести загрозу. Тому у синоптиків відпаде потреба попереджати про таке небезпечне явище, як заморозки, і надалі зниження температури в прогнозах називають просто морозом.
Нагадаємо, погода 7 жовтня побалує українців красою золотої осені: швидко в парк, ганяти листя. У країні прогнозується тепла і суха погода
Раніше Знай писав, що вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь. Як зміниться погода в Україні вже восени
Також Знай повідомляв, що в Україні оголошено штормове попередження та зимові заморозки: синоптик назвала найнебезпечніші регіони. Українцям розповіли, що їх чекає до кінця тижня