Українець Вадим Булишев у своєму зверненні просто до глави держави попросив запровадити "обов'язковий техогляд транспортного засобу для підвищення безпеки на дорогах". Однією з перших вимог є розширення переліку елементів в ТЗ, які необхідно перевірити. Також українець просить звернути увагу на чіткі терміни проходження повторного техогляду.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню українців на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Одні з найголовніших вимог українця звучать так: створити державну базу даних і надавати доступ до неї особам, які мають дозвіл від державних органів на проведення техогляду.

Техогляд, скріншот: YouTube

У базі даних повинні бути вказано актуальні дані:

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

1. Актуального господаря ТЗ і його дані.

2. Чи є зауваження щодо технічного стану.

3. Актуальний пробіг авто, щоб запобігти можливості маніпулювання з актуальним пробігом, з метою завищення ціни авто на ринку.

Процедура обкладається невеликою, але обґрунтованою, встановленою державними органами оплатою, частина від якої йде особі виконувала перевірку, інша частина йде в державні фонди, для розвитку і поліпшення інфраструктури для громадян. Інформація в даній петиції базується на досвіді країн ЄС.

Також, для зручності громадян до бази даних належить додати можливість висилки смс з нагадуванням про наближення часу перевірки авто. СМС відправляється на номер телефону поданому при попередньому проходженні ТО. Робимо країну безпечнішою і розвиненішою разом.

Петиція Вадима Булишева. скріншот: president.gov.ua

Петиція Вадима Булишева. скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, коли "лякаючий" техогляд повернеться в Україну: корупцію не допустять, водії стануть "блогерами".

Як повідомляв Знай.uа, українські маршрутки перевірили на безпеку і дотримання вимог - "Жодних документів і хамство у відповідь".

Знай.uа писав, щороку по 45 хвилин: Мінінфрастуктури повертає техогляд, українським водіям радять приготуватися.