Одеський волонтер Катерина Ножевнікова розповіла про ситуацію, яка зараз відбувається з коронавірусною епідемією в країні. Закінчуються місця в лікарнях, і ніхто не може допомогти.

Дівчина написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пост, де детально розповіла, в якому режимі проходять у неї останні кілька днів.

Дзвінки не припиняються, і це вже нагадує якесь пекло. На все місто близько 20 місць, і волонтери в ручному режимі намагаються людей куди можна, але беруть при цьому тільки середню тяжкість, а а реанімаційних відділеннях повна катастрофа, частина пацієнтів навіть лежать вдома.

"Вранці родичі однієї пацієнтки знайшли вертоліт за 10 тис дол для того, щоб транспортувати в інше місто!! Але місця не знайшли. Концентратори привозять, ми їх миємо, міняємо фільтри і відразу вже видаємо тим, хто стоїть в черзі. У двох співробітників фонду близькі загриміли в реанімації (не ковид) і ми їм насилу знайшли місце. Ковід зніс всю систему. Паралельно цьому, з ранку, шукаю місце для бабусі, яку дочка тягне вже три тижні. Вона продала вже все. Борги 50 тис. На останньому виклику у неї, спілкуюся з доктором швидкої-пацієнтка термінальна. Зробити нічого не можна. Сатурація 30. Вибачте " - пише на емоціях жінка.

Реанімація, фото Голос

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також, вона розповіла історію про пацієнтку, якого госпіталізували ще 15 Жовтня. Друзі попросили його знайти, так як не знають як його знайти, а грошей їхати немає. У підсумку вона знайшла, і виявилося, що він помер ще 20 жовтня, і близько двох тижнів про це абсолютно ніхто не знав з родичів і друзів.

Про лікарні, фото: скріншот

"Записи в телефоні гірше будь-якого фільму жахів. А в Фб і всіх кличуть на мітинг по всіх містах проти вакцинації. Я пропустила мабуть момент, де наше суспільство згорнула кудись не туди.."- підсумувала жінка.

Нагадаємо, що перелякана карантином Українка натягнула маску на собаку

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярослав Железняк з "голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара"

Також, інфекцiя covid-19 в Україні продовжує "наступати", медики готуються до невідомого