Для наших читачів, які вже подалі заховали осінні курточки і змінили демісезонне взуття на утеплені варіанти, з'явилися важливі новини від синоптиків. Експерти заявляють, що до України прийде різке похолодання, аж до -11, а ось місцями пройдуть дощі і піде перший сніг. Така погода повинна зберегтися до кінця тижня.

Про це українським журналістам розповів синоптик Ігор Кибальчич.

Перший сніг, скріншот: YouTube

За його словами, друга половина листопада часто характеризується нестійким характером погоди. Атмосфера стає вже більш динамічною, оскільки синоптичні процеси поступово перебудовуються на зимовий лад. Все це виражається в коливаннях температури повітря, атмосферного тиску, посилення вітру і т. д.

Осінь, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Такі різкі зміни метеорологічних параметрів зазвичай називають "погодними гойдалками", які не кращим чином позначаються на самопочутті метеозалежних людей. З понеділка по середу (15 – 17 листопада) у зв'язку з виходом на територію нашої країни холодного скандинавського антициклону по імені "UTA" температура повітря очікується нижче норми на 3 - 6 °С. В цей період навіть середньодобові температури практично повсюдно виявляться нижче 0 °С.

Сніг / скріншот з відео

Починаючи з четверга, 18 листопада, унаслідок активізації західного перенесення і розвитку циклонічної діяльності, погодні умови зазнаватимуть деяких змін: стане більше хмар, почнуться опади у вигляді мряки, дощу і мокрого снігу, посилиться вітер. Температура повітря помітно підвищиться, особливо в нічні години. Атмосферний тиск досить швидко стане знижуватися і вже до вихідних, 20 - 21 листопада буде коливатися в переділах 997 – 1003 гПа, що на 40 – 44 одиниці менше, ніж на початку тижня.

Що стосується температури повітря, то вона розподілиться наступним чином по регіонах країни:

16 - 18 листопада вночі температура знизиться до -9...-4 °С, місцями в північних, центральних і східних областях мороз зміцніє до -13...-10 °С (особливо в знижених ділянках рельєфу). Вдень повітря прогріється до значень -1 ... + 5 °С, в Одеській обл. і Криму до + 6... + 8 °С.

19-21 листопада очікується поступове підвищення нічної температури до значень -2...+4 °С, денної до +4...+9 °С. у неділю, 21 листопада у зв'язку з більш активним виносом теплої повітряної маси з Балканського півострова, вдень повітря прогріється до +5...+10 °С, на півдні країни місцями до +12...+14 °С.

Слід також зазначити, що на вихідні, 20 – 21 листопада буде досить вітряно. У західних і юних областях місцями очікуються пориви південно-західного вітру до 15 – 20 м/с.найбільш ймовірне випадання першого снігу варто очікувати в північних і західних областях 19-20 листопада. Однак, через підвищення температури повітря в ці числа, сніговий покрив не буде утворюватися, або очікується тимчасовим з вираженою плямистістю по території.

Погода зміниться вже з вівторка, 16 листопада. Нічні морози можуть досягати -11 градусів, проте в денні години триматимуться "плюси".

Раніше повідомляли, Київ поповнив список міст з найбруднішим повітрям - де краще не гуляти.

Як повідомляв Знай.uа, в Україну йде антициклон Tilda разом з дощами і снігом: синоптик Діденко передбачила, коли будуть нескінченні опади.

Знай.uа писав, від тепла до морозу-один крок: українцям розповіли про контрастну погоду на вихідні.