13-річний кіт із Харкова, на ім’я Степан став справжньою зіркою соцмереж. Відео, на яких пухнастик сидить поруч із келихом вина, коктейлем або соком, набирають сотні тисяч переглядів у TikTok та Instagram.

Зараз у харківського кота вже майже мільйон підписників у TikTok і понад 780 тисяч в Instagram. Відео та фото з ним постила Брітні Спірс, а нещодавно в кота замовив рекламу бренд Valentino, передає "Тhe Village Україна".

Кіт Степан живе зі своєю власницею Ганною в Харкові. Вона зізналася, що знайшла його на вулиці ще 13 років тому, коли він був маленьким кошеням. Тоді на вулиці була зима і дівчина вирішила забрати пухнастика до себе.

Кіт Степан, фото з instagram

Все почалося у 2020 році, коли дівчина побачила, що у TikTok багато відео з домашніми улюбленцями, тому вона вирішила познімати й свого Степана.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Спочатку я знімала звичайні відео, на яких Стьопа лежить на дивані або підлозі, але ці відео не збирали багато переглядів. Усе почалося з відео з піцою. На столі лежала велика піца, поруч на стільці сидів Степан із прикритими очима, ніби дрімав. Це мало такий кумедний вигляд, що я зняла його на відео. Потім додала до відео сумну пісню та виклала кліп у TikTok. Відео потрапило до рекомендацій і за тиждень набрало кілька мільйонів переглядів ", – розповідає Ганна.

Кіт Степан, фото з instagram

Кіт Степан часто відпочиває на цьому стільці, тому коли він сидів біля столу, власниця вирішила поставити біля нього склянку з томатним соком і знову зняла це на відео. Користувачів мережі підкорив дуже кумедний і невимушений вираз обличчя пухнастика.

Саме тому його власниця почала вигадувати все нові, й нові відео, які набирали мільйони переглядів. Після того, як Ганна побачила, що відео зі Степаном викладають інста-сторінки з мільйонною аудиторією вона створила Степану окрему сторінку в Instagram і почала викладати фото та відео кота туди.

Кіт Степан, фото з instagram

Ганна зізналася, що попри поважний вік, Степан досить активний кіт і полюбляє гратися. До того ж знімати відео з ним дуже легко, адже він спокійно на це реагує.

"Стьопа дуже лагідний котик, постійно мурчить. Він справжній прилипало, любить залазити нам на руки, щоб ми його гладили. І дуже добре йде на контакт з іншими людьми", - каже вона.


З жовтня цього року у Степана почали замовляти рекламу, але, за словами власниці, комерційних пропозицій небагато.

"Зазвичай просять привітати з днем народження від імені Степана. Втім, нещодавно бренд Valentino замовив у нас рекламу. Бренд виклав у своєму офіційному TikTok відео, на якому поруч із сумкою Valentino сидить Степан. Сумка, до речі, оригінальна", - зізналася Ганна.

Особливо увага до кота Степана зросла після того, як його фото виклала в себе на сторінці співачка Брітні Спірс. Ганна зізналася, що випадково натрапила на фотографію свого кота у стрічці співачки, адже підписана на неї.

"Я підписана на Брітні й уранці випадково натрапила на фотку Степана в стрічці. Спочатку подумала: "О, мій Стьопа", а потім побачила, що це пост Брітні Спірс. Звичайно, я була шокована. Після цього Степаном почали цікавитися журналісти, кілька українських телеканалів зняли про нього сюжет", - каже вона.

Нагадаємо, харківський кіт-мем Степан підкорив серце Брітні Спірс своєю сумною мордочкою: "Кумир"

Також Знай писав, улюбленець Брітні Спірс котейка Степан з Харкова показав своє "укриття": "Добре сиджу"

Раніше Знай повідомляв, ходить на каву і катається по магазинах: Житомирський котик Міккі став улюбленцем українців, як живе пухнастик.