На даний момент більше 600 тисяч українців перебувають на заробітках у Польщі.

Підрахунки проводилися за кількістю сплачених страхових внесків, повідомляє компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal. Саме так можна контролювати чисельність і громадянство людей, які приїхали на заробітки.

Заробітчани, фото: скріншот з відео

За даними за жовтень 2021 року, Польща працевлаштувала рекордну кількість іноземців, а більшість з них – українці 636 тисяч громадян. Відзначається, що це на 23,8% більше, ніж 2 роки тому, коли ще не було пандемії. Лідерами країн серед заробітчан з України також є Німеччина, Польща та Чехія.

З'ясувалося, що за рік кількість українських трудових мігрантів збільшилася на 19,2%. Але навіть незважаючи на те, що число легально працюючих українців у Польщі рекордне, все одно не вистачає робочих рук. Восени Польща відчувала гострий дефіцит працівників, що пов'язано з активним відновленням економіки.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Заробітчани, скріншот: Youtube

Згідно з даними дослідження аналітичного центру Gremi Personal, 80,6% українців їдуть працювати до Польщі через більш високі зарплати, ніж в Україні. Зараз на польських фабриках і заводах можна заробити 25-40 тис.гривень і вище. З Нового року в Польщі зросте мінімальна погодинна ставка оплати праці. Це означає, що в середньому українці будуть заробляти в Польщі на 2 тис.грн більше.

Робота у Польщі

Нагадаємо, як не платити штраф за невакцинованих співробітників? Юрист Ростислав Кравець розклав все по букві закону

Як повідомляв Знай.uа, ялинкові базари запрацюють вже через тиждень - у скільки обійдеться новорічна красуня українцям

Також портал Знай.uа писав, що аферисти "накинулися" на 1000 грн за вакцинацію і стягують з українців все до копійки: як не втратити свої гроші