Вже в неділю, 19 грудня відбудеться традиційне відкриття головної новорічної ялинки країни. Встановлюють її на Софійській площі, а поки що давайте згадаємо, які були святкові дерева в Києві за останні 10 років.

Ялинка 2012 року була справжнім мемом, адже більше вона нагадувала конус, а не головний символ свята. Алюмінієвий корпус обмотали гірляндою різного кольору, і це породило за собою величезну кількість кумедних картинок.

Вона стала, до слова, першою штучною ялинкою в столиці, і розташовувалася ще на Майдані Незалежності.

Ялинка 2012, фото: відкрите джерело

Вже в наступному році влада виправилася, і ялинка була однією з найкрасивіших. Нагадувало дерево справжню казку, а атмосфера свята була на кожному розі. До слова, тоді ще країну сильно засніжило, що додавало лише почуття чарівництва.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Ялинка 2014 стала однією з найбільш незвичайних не тільки в Україні, а й у всьому світі. Справа в тому, що коли почали споруджувати дерево, то на Майдані у всю проходила Революція Гідності, і активісти не дали до кінця встановити ялинку. Символ свята став символом насильства.

В 2015 році все пройшло мирно. Дерево повернули на своє історичне місце - Софійську площу, де її регулярно до цього встановлювали 60 років тому. Так як це був перший рік війни, було прийнято прикрасити дерево іграшками у формі голубів, і це стало символом миру і добра.

В 2016 році ялинка знову була встановлена на тому ж місці, що стало новою-старою традицією. Іграшки вибрали у формі різдвяних пряників і льодяників.

В 2017 темою свята стала Яворівська іграшка. Велика пишна ялинка була привезена з Івано-Франківської області, і неймовірно сподобалася жителям і гостям столиці.

Ялинка 2017, фото: Знай.uа

Року через ялинку знову вирішили взяти із західної частини країни, і найбільше запам'яталося її подорож по країні. Її дуже довго доставляли, і в підсумку вона не була схожа на те, що планувалося спочатку.

Прикрасили символ свята іграшками у вигляді метеликів, а також ліхтариками.

Ялинка 2018, фото: Знай.uа

В 2019 році тематикою стало Північне сяйво, і ялинка була значно менше, ніж роком раніше. Ялинку прикрасили іграшками у вигляді кристалів, і ще було витрачено близько трьох кілометрів гірлянд.

Ялинка 2020 року запам'яталася 800 тематичними іграшками різних форм.

Ялинка, фото: Знай.иа

А ось охороняли символ свята вірні стражники-гіганти-лускунчики.

Ялинка 2020, фото: Знай.uа

Ялинка 2021 року прикрасили 1,5 тисячі іграшок, а також використовували рекордну кількість гірлянд - цілих 10 кілометрів. Тематикою став чарівний ліс, тому верхівку дерева спочатку прикрасили казковим капелюхом.

Ялинка 2021, фото: Знай.ua

Найбільше запам'яталася церемонія відкриття. Після запалення вогнів запустили феєрверки і піротехніки, через що в результаті загорілася декорація. "Не хвилюйтеся, все нормально, зараз все погасять... 2020 рік", - пожартував ведучий.

Ялинка 2021, фото: Знай.ua

Грандіозне відкриття ялинки 2022 відбудеться вже цієї неділі.

Ялинка, Софійська площа - фото Знай.ua

"Тематика ялинки буде "Білий квадрат". Такої ялинки ще не було в Києві. Киянин Малевич намалював "Чорний квадрат", а у нас ялинка буде білого кольору, але у вигляді квадрата. Такими ж будуть новорічні будиночки на площі", - розповів директор FolkUkraine Ігор Добруцький.

Ялинки столиці, фото: Знай.uа

Нагадаємо, що як вибрати ялинку і прикраси до Нового року, щоб потрапити в екологічний "тренд"

Раніше повідомляли, що город Лева перетворили на" ошатну " лялечку - з гірляндами та іграшками вже готові зустрічати свята: магія прямо з центральних вулиць

Також, главну ялинку країни встановлено: як йде підготовка до свята на Софійській площі