8 січня 2020 року, наступного дня після Різдва Христового, в Тегерані сталася авіакатастрофа з пасажирським літаком авіакомпанії МАУ.

Того дня, два роки тому, на борту авіалайнера перебували 176 осіб - всі вони загинули при падінні в районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні рано вранці.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал

На борту Boeing 737-800 перебували громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великобританії, Німеччини та 11 українців (двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу). Тоді світова громадськість "змусила" Іран визнати винність у цій трагедії. Хоча спочатку заявлялося, що аварія сталася через технічні проблеми літака, через три дні влада цієї держави заявила, що літак був випадково збитий іранськими військовими на тлі конфлікту з США, коли наблизився до засекреченої військової бази. Його прийняли, як ворожий об'єкт.

Авіакатастрофа в Ірані, фото Уніан

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Цього дня, у 2022 році, відбудеться вшанування пам'яті загиблих. У минулому році був встановлений сірий гранітний камінь з назвою у "Вербовому гаю". Там додатково висадили символічні 176 дерев. А зараз, о 10:30 за київським часом почалися офіційні заходи за участю багатьох представників влади - Офісу Президента, Міністерства інфраструктури, МЗС України і так далі.

Там же будуть присутні рідні та члени сімей загиблих, а також зарубіжні представництва тих країн, громадяни яких теж загинули в цей день на борту літака.

Трагедія МАУ, фото: Facebook (МЗС)

Нагадаємо, літак врізався в машину на злітній смузі і задимівся, пасажири залишилися всередині: є постраждалі, кадри з місця НП

Як повідомляв "Знай.ua", літак почав втрачати висоту через обмерзання, в мережі з'явилися переговори пілота з диспетчером: "Ми нічого не можемо"

Знай.ua писав, авіакатастрофа, переслідування, боротьба за дітей: непроста доля 57-річної Сандри Буллок