У Міністерстві соціальної політики озвучили важливу новину для українських пенсіонерів. Так, з'явилася інформація, що громадяни віком старше 60-ти років зможуть витратити 1000 гривень за повний курс вакцинації на покупку лікарських засобів. Все це здійснюватиметься в рамках програми "єПідтримка".

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС

Так, з 24 січня українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн, які вони отримали в рамках програми "єПідтримка" за вакцинацію проти COVID-19, на придбання ліків в аптеках.

Відповідну постанову було прийнято 19 січня Кабінетом Міністрів України. Зокрема, постановою розширено дію програми "єПідтримка" на лікарські засоби.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Надано можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти, за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби, на придбання ліків за кошти програми "єПідтримка" в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

Придбати можна буде виключно лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього, а не будь-які реалізовані в аптеці товари.

Наприклад, не можна буде придбати препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби або медичні прилади, такі як інгалятори, апарати для вимірювання тиску і т.п.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, не дотягне до прожиткового мінімуму? Якою в 2022 році буде пенсія українців після трьох етапів підвищення.

Як повідомляв Знай.uа, "Кожен зможе дізнатися...": українцям дозволять в "Дії" стежити за персональними даними.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики розповіли, хто не отримає субсидії в 2022 році, повний список.