В Україні вже 10-й день триває війна, яку розпочав глава РФ Володимир Путін. Багато міст піддаються авіа і артилерійським обстрілам. На тлі того, що відбувається неможливо не нервувати, особливо жінкам в положенні. Так, Людмила Шупенюк розповіла, які заспокійливі можна приймати вагітним. Про це пише telegram-канал "Ukraine NOW".

У цей важкий час дуже складно тримати себе в руках і бути спокійним. Однак вагітним жінкам дуже важливо тримати емоції під контролем, адже вони відповідають не тільки за своє життя, але і за малюка, який відчуває всі ті емоції, що і мама.

Вагітність, фото: скріншот з відео

Акушер-гінеколог Людмила Шупенюк радить вагітним жінкам глибоко дихати, коли виникає відчуття тривоги. Це може допомогти заспокоїться. Якщо не працює, то можна спробувати медикаментозний спосіб. Вживати можна валеріану, пустнирник, новопасит і препарати магнію. Приймати можна по 1-3 таблетки на добу.

Рекомендації для вагітних. Фото: telegram

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Відзначається, що якщо названі препарати не допомагають, то можна використовувати корвалдин, однак робити це слід тільки в крайньому випадку - якщо жінка на межі емоційного зриву. Лікарі відзначають, що даний препарат не рекомендується приймати до 12 тижнів вагітності.

Раніше Знай писав, як поводитися під час проходження контролю на блок-постах: інструкція Міноборони. Міністр оборони Олексій Резніков закликав українців дотримуватися правил під час проходження контролю на блокпостах.

Також ми писали, українців закликали не забувати про домашніх вихованців у разі евакуації: не зможуть без допомоги і турботи. Українцям нагадали, що залишаючи домівки важливо не забувати про вихованців, адже вони не зможуть вижити без допомоги.

Нагадаємо, валіть дерева, стріляйте, засинайте мітки: ЗСУ оголосили про початок зачистки, українців просять допомогти. Кожен українець може допомогти ЗСУ в боротьбі з російськими загарбниками.