У Німеччині ухвалили рішення приймати всіх людей, які рятуються від війни в Україні. Національність не матиме значення. Із такою заявою виступила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер ( Nancy Faeser) під час інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає DW.

За її словами, мета Німеччини - врятувати людське життя, а це не залежить від паспорта.

Наразі більшість біженців, які прибувають до Німеччини з України, є українськими громадянами. Разом із тим і ті, хто мав в Україні дозвіл на довгострокове проживання, можуть розраховувати на притулок.

Очільниця МВС Німеччини зазначила, що таким людям не доведеться проходити складну процедуру оформлення відповідного статусу.

"Наприклад, молоді громадяни Індії, які навчалися в українських вищих навчальних закладах, насамперед прагнуть повернення до себе на Батьківщину", - говорить вона.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Скрін, Голова МВС Німеччини Ненсі Фезер, DW

Разом із тим, не буде обмежень на кількість біженців, яких приймуть з України.

"Уперше всі країни ЄС приймають біженців від війни, особливо наші східні сусіди. Це зовсім інша ситуація, ніж та, яку ми спостерігали раніше у Європі", - зазначає міністр. Наразі важливо допомогти із розподілом цих людей.

Українські біженці на кордоні Польщі. Фото: АР

В німецькому уряді сподіваються, що "втрати контролю" над потоками біженців за взірцем 2015 року, вдасться уникнути. НЕ зважаючи на посилену увагу з боку поліції, прийом біженців відбувається без бюрократичної тяганини.

Нагадаємо, раніше Нова пошта відкрила "Гуманітарні куточки": хто і як може ними скористатися. "Нова пошта" вирішила безкоштовно пересилати гумдопомогу військовим і постраждалим в Україні.

Також " Знай.ua " писав, що пенсія в період воєнного стану: у Мінсоцполітики розповіли, коли українці отримають виплати. Кошти для пенсій з датою виплати до 14 березня включно, вже направлені в банки і Укрпошти.