Інтернет сенсація кіт Степан, який разом зі своєю господинею проживав у Харкові, після повномасштабного вторгнення росії на територію України, змушений був покинути рідний дім. Зараз він разом з господинею живе в Монако.

Про це повідомляється на його особистій сторінці в соціальній мережі Instagram.

Господиня кота Степана розповіла, що 24 лютого рано вранці вони були вдома і спокійно спали. А вже о 5 ранку пролунав якийсь вибух і вони крізь сон навіть не зрозуміли, що це було. Через якийсь час, приблизно через пів години, пролунали наступні вибухи і затремтіли вікна. Незабаром вони зрозуміли, що в Україні почалася повномасштабна війна.

Кіт Степан, фото з instagram

"У перший день війни були найжорстокіші руйнування. У сусідні будинки щодня потрапляли снаряди, будинки горіли на наших очах. Наш будинок якимось дивом залишався в порядку рівно тиждень, на восьмий день постраждав і наш будинок, в балкон сусідів прилетів снаряд, пожежі не було, Слава Богу. У двох-трьох десятках квартир висипалися всі шибки. Так само два снаряди впало у нас у дворі перед будинком", - розповіла вона.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Дві ночі Степан разом з господинею провів у підвалі через інтенсивні обстріли. Щоб зарядити телефон, вони змушені були ходити в сусідній під'їзд у підвал. Потім їм вдалося виїхати. Харківські волонтери допомогли і вивезли їх на залізничний вокзал, і вони сіли в поїзд Харків-Львів.

Після того як вони опинилися у Львові вони пішли до кордону з Польщею. На кордоні вони стояли в пішій черзі, і пройшли її тільки через 9 годин. Незабаром вони вже опинилися в Монако.

"Потрапивши до Польщі, до нас надійшла пропозиція про допомогу від Всесвітньої Асоціації Інфлюенсерів з Монако, які допомогли нам дістатися до Франції, щоб тут почекати той самий день, коли ми зможемо повернутися додому. З нами зараз все гаразд. Ми дуже переживаємо за наших рідних в Україні і постараємося допомагати нашій країні звідси всім, що в наших силах", — сказано в повідомленні.

Нагадавши, Харківський кіт-мем показав свої зуби і переможний "кусь" - більше не милашка: "Довели Степана"

Раніше повідомлялося, історія успіху кота Степана з Харкова-улюбленця всього Instagram і Брітні Спірс

Також, Харківський кіт-мем Степан підкорив серце Брітні Спірс своєю сумною мордочкою