Поки ЗСУ відбивають Україну від рашистських орків, бійці ДСНС забезпечують міцний тил і допомагають українським мирним жителям і навіть тваринам, зокрема, рятують їх з вогню.

На сторінці відомства у Facebook повідомили, що рятувальники Ужгорода під час ліквідації пожежі допомогли сові:

«Ось таку красуню-сову врятували під час пожежі сухої трави ужгородські вогнеборці. Її погляд говорить сам за себе. Люди, схаменіться! Припиніть нищити довкілля!», - закликають українців спеціалісти служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники опублікували фото з місця подій. На ньому пожежник в захисному костюмі тримає в руках перелякану тварину, яка грізно дивиться в камеру. На фоні все ще палає сухостій.

Врятована під час пожежі сова. ДСНС

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

В ДСНС нагадують громадянам, що пожежонебезпечний сезон ще не розпочався, а рятувальники вже кожного дня вимушені гасити серйозні займання на відкритих територіях.

У відомстві пояснюють, що частина рятувальників, які могли б ліквідовувати наслідки війни на території України, вимушені виїжджати на виклики про пожежі чагарників. Громадян просять не допомагати російським окупантам і не знищувати власну країну палінням трави і сміття.

Рятувальники додають, що допомогти ДСНС сьогодні може кожен українець. Для цього достатньо просто не додавати пожежним роботи у вигляді гасіння «наслідків неконтрольованих господарських ритуалів з вогнем». Також можна проводити бесіди з сусідами, які нехтують правилами безпеки, та повідомляти про паліїв.

Нагадаємо, що українцям показали, як ДСНСники протягом місяця рятували життя.

Читайте також, що держекоінспекція закликає громадян не підпалювати суху траву на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях.