Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС Жозеп Боррель їдуть до Києва аби зустрітися з президентом Зеленським.

Про це Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель повідомили у Twitter.

Так, стало відомо, що напередодні заходу StandUpForUkraine, яке відбудеться у Варшаві у суботу, 9 квітня, президентка Єврокомісії та Верховний представник ЄС відвідають Україну. Відомо, що у них запланована зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Скріншот Twitter

"На шляху до Києва", - написав у Twitter Верховний представник ЄС Жозеп Боррель, опублікувавши кадри з Урсулою фон дер Ляєн.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Скріншот Twitter

Наразі деталі зустрічі не відомі, однак візит відбудеться на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну. Ймовірно йтиме мова про допомогу Європейського союзу Україні у боротьбі з російськими окупантами, а також вступ нашої держави в ЄС.

Варто нагадати, що 24 лютого росія здійснила повномасштабне вторгнення на територію України, після чого почала нещадно бомбардувати військову та цивільну інфраструктуру.

Український народ почав чинити героїчний супротив і з початку війни було ліквідовано вже майже 19 тисяч російських окупантів. Також ворог втратив майже 700 танків, 55 засобів ППО, 150 літаків та 135 гелікоптерів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "Зберігати пильність"

Раніше Знай писав, ЄС впровадило для рф п'ятий пакет санкцій — ембарго на вугілля за різню у Бучі

Також Знай повідомляв, Володимир Зеленський пригрозив росіянам за Бучу Нюрнбергом і "лихими 90-ми": "Ваш фінал буде за ґратами"