Національний банк України прийняв рішення, яке викликало багато запитань в українців. Зокрема, відтепер при розрахунках через pos-термінали дозволено не видавати чеки.

Спірні питання, що стосуються використання платіжних карток, незалежно від наявності в користувача чеку pos-термінала уповноважено врегульовувати банки. Про це повідомила пресслужба регулятора.

"Друзі, на жаль, в умовах війни логістичні зв’язки порушилися, тож зараз банкам складно забезпечити наявність термінального паперу для друку чеків POS-терміналами. ☝️Але це не стало на заваді безготівковим розрахункам.", - йдеться у повідомленні. НБУ

Скріншот: телеграм-канал НБУ

Проте, у цій ситуації постало питання отримання коштів покупцем у разі повернення придбаного товару. У цьому випадку потрібно звернутись до банку-емітента картки для оскарження здійснених операцій.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

"Водночас, щоб захистити права користувачів платіжних карток, Національний банк зобов’язав банки врегульовувати спірні питання, що стосуються використання платіжних карток, незалежно від наявності в користувача чеку pos-термінала. Тобто навіть без такого чека клієнти можуть, як і раніше, отримати кошти у випадку повернення товару та звернутись до банку-емітента картки для оскарження здійснених операцій. НБУ

Скріншот: телеграм-канал НБУ

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, не жалкуйте свого часу: росія припинить постачання газу до Польщі через недотримання умов оплати: що відомо