В Україні активізувалися шахраї і намагаються обманювати громадян за новою схемою. Так, у Міністерстві юстиції попередили про фейкову"єПідтримці". Як розпізнати шахрая, йдеться в повідомленні відомства в facebook.

У Мін'юсті попередили українців, що якщо хтось пропонує отримати грошову допомогу через чат-бот, то це шахраї. У відомстві зазначили, що будь-які послуги, які відносяться до державних виплат можна отримати тільки в додатку "дія" або на порталі.

Шахраї, скріншот: YouTube

"Запам'ятайте: якщо вам хтось пропонує отримати грошову допомогу через чат-бот – це шахрайська схема. Всі онлайн-послуги, що відносяться до виплат від держави чи ні, можна отримати тільки на порталі і в додатку "дія"", - попередили українців.

У разі отримання повідомлення від шахрая ні в якому разі не можна переходити за посиланнями, а також передавати дані банківської карти або озвучувати будь-яку інформацію про рахунок.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, ми писали, українські біженці закордоном отримали серйозну допомогу: компанія NEAR UA підставила своє плече.