Спека нарешті покинула Україну, і вже 6 липня в західних областях, наприклад, спостерігається температура повітря на рівні +16+19 градусів. Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, якої погоди чекати на Івана Купала 7 липня.

"А поки що на Івана очікується така погода. 7-го липня спека відступатиме й далі - не лише в західних, а й у північних та значній частині центральних областей дихати вже буде можна на повні груди за температури повітря +22+28 градусів. Схід, Південь України та Дніпропетровщина все ще належатимуть спекотній погоді, +30+35 градусів.", - пише вона у Фейсбуці. Наталка Діденко

Згідно з прогнозом Наталки Діденко, дощі з грозами у четвер більш ймовірні у північних, місцями центральних областях, на Одещині та Миколаївщині. На решті території - суха спекотна погода.

Прогноз погоди на 7 липня, facebook.com/tala.didenko

Наталка Діденко додає, що опади в Україні будуть вкрай нерівномірними - "десь лине добряче, десь прошелестить кількома краплями". Вона також звертає увагу на значні температурні контрасти в зоні атмосферного фронту - від +16 до +34 градусів.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як пояснює синоптикиня, саме через це при грозах можливі сильні зливи, град та пориви вітру до шквального. Водночас у Києві 7 липня очікується комфортна температура повітря. Адже спека на Івана послабне до +24 градусів.

"Дощ з грозою очікується у столиці найближчої ночі та завтра вранці. Вдень у четвер ймовірність злив менша. Надалі температурний фон у багатьох областях України передбачається милосердним, комфортним, на Півдні та Сході послаблення спеки можливе з 10-11 липня. Літо триває і тому спекотна погода ще повертатиметься до нас.", - прогнозує синоптикиня. Наталка Діденко

Нагадаємо, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як прогнати жука короїда зі свого саду: найефективніші народні способи позбутися шкідника