Українці з низьким прибутком можуть оформити житлову субсидію на оплату комунальних послуг. Однак у деяких випадках розмір призначеної допомоги може становити 0,00 грн. Що це означає, пояснили у пресслужбі ПФУ.

Житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за комунальні послуги та розміром обов'язкового відсотка платежу, що залежить від сукупного доходу членів домогосподарства.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо Пенсійний фонд повідомив про призначення нульової субсидії, то плата за послуги не перевищує розміру обов'язкового платежу.

"У разі коли за результатами розрахунку житлової субсидії її розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Найчастіше нульова субсидія призначається у літні місяці, коли плата за комуналку менша. На зимовий період розмір допомоги можуть перерахувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії у серпні: як призначатимуть і кому потрібно подати нову заяву.

Також наш портал інформував, що деякі пенсіонери можуть бути звільнені від сплати комуналки: названі умови.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії .