Українцям буде важче подужати комунальні платіжки у 2024 році. Більшою мірою суми у рахунках зростуть через подорожчання електроенергії до 4,32 гривні за кВт.

Міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону заявляв, що тарифи на електроенергію для населення залишаться стабільними та не змінюватимуться до завершення опалювального сезону 2024-2025.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Проте українцям доведеться віддавати значно більше грошей, ніж торік. Так, за середнього споживання 150 кВт/год плата за новим тарифом становитиме майже 650 гривень. За колишнім тарифом сума була б на 250 гривень менша – 396 гривень.

Водночас українцям зберегли можливість платити фіксовану ціну за природний газ. Близько 90% населення є клієнтами "Нафтогазу", для яких до кінця опалювального сезону діятиме тариф 7,96 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Мобілізованим оголосили важливе нововведення

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Зміни в газових тарифах найближчим часом не очікуються, зокрема і тому, що залишається діяти мораторій, який забороняє подорожчання природного газу, опалення та гарячої води.

Таким чином, українці можуть розраховувати на певну стабільність у своїх рахунках за житлово-комунальні послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що грабіжницькі тарифи можна оскаржити: як боротися з подорожчанням комунальних послуг.

Також наш портал інформував, штраф – понад 11 000 грн: українців почали жорстко карати за борги з комуналки.

Крім того, ми писали, деякі українські родини матимуть змогу заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.