Благодійна організація "Карітас" виділила 1,5 млн євро на гуманітарну допомогу Україні, зосередивши увагу на підтримці родин у прифронтових районах Харківської та Дніпропетровської областей. Частина коштів піде на закупівлю медичного обладнання для дитячого медичного центру у Львові.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Ця ініціатива реалізується завдяки співпраці "Карітас" Німеччини з "Карітас" України та фінансуванню від Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO).

Грошовий потік. Фото: Youtube

Кому буде надано допомогу

Міжнародний фонд "Карітас" посилює свою підтримку для українців, які страждають від щоденних обстрілів. Грошову допомогу отримають близько 2800 осіб із вразливих категорій, які постраждали від війни та російської агресії.

Популярні новини зараз

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Показати ще

З виділеної суми майже 400 000 євро будуть використані на придбання медичного обладнання для дитячого медичного центру у Львові. Цей центр вже більше двох років виконує роль евакуаційного хаба для дітей із важкими захворюваннями, постраждалих від війни, а також приймає пацієнтів, переведених з "Охматдиту" після ракетного удару по лікарні.

Використання решти коштів

Гроші / фото: Pinterest

Інша частина коштів буде спрямована на підтримку родин у прифронтових районах Харківської та Дніпропетровської областей, які постраждали від війни. Ця фінансова допомога є важливою для родин, які щоденно стикаються з небезпекою та труднощами, спричиненими війною.

Завдяки цій підтримці медична інфраструктура зможе продовжувати надавати необхідну допомогу, а вразливі категорії населення отримають засоби для подолання складних обставин.

Нагадаємо, БФ молодіжної ініціативи «Надія» та фонд Миколи Томенка «Рідна країна» передали допомогу нацгвардійцям

Раніше ми писали про те, що українцям знову роздадуть продуктові набори: як зареєструватися на допомогу

Вам буде цікаво дізнатися українським родинам виплатять 54 000 гривень: хто зможе отримати допомогу