Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які через війну опинилися у скрутних життєвих обставинах, є важлива інформація. В Україні запускають проект, який дозволить внутрішньо переміщеним особам (ВПО) похилого віку та людям з інвалідністю отримувати соціальну допомогу та проживати у належних умовах за державні кошти.

Ініціює відповідний проект Міністерство соціальної політики.

Про це йдеться в інформації, поширеній Мінсоцполітики.

ВПО отримують виплати. Фото: youtube

Як зазначається, фінансування послуг стаціонарного догляду та підтримання проживання здійснюватиметься за державні кошти за принципом "гроші ходять за людиною".

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Тобто людина отримає кошти на банківську картку і далі самостійно розраховуватиметься за послуги. У 2024 році на надання відповідних послуг для більш ніж 2,3 тис. осіб передбачено близько 366,8 млн. гривень у держбюджеті.

Очікується, що це дозволить громадянам, які залишили свої будинки через бойові дії, бути активними в новій громаді, створювати нові зв'язки та бути самостійнішими.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Як ВПО отримати послугу

Щоб отримати ці послуги, необхідно подати заявку до місцевих органів влади. У разі неможливості це зробити самостійно, має допомогти соціальний працівник.

Після укладання угоди з наданням послуг громадянин почне їх отримувати, а гроші на оплату надасть Фонд соцзахисту осіб з інвалідністю. В органах місцевої влади визначать відповідальних осіб для здійснення проекту та вони повинні оцінити потреби тих, хто потребує надання таких послуг.

Фонд соцзахисту осіб з інвалідністю відповідатиме за формування списку послуг та перерахунок коштів. Тобто, незалежно від місця проживання, громадяни, які потребують допомоги, отримають її, а послуги сплатять із бюджету.

Громади розвиватимуть інфраструктуру для створення житлових умов за новими стандартами, де не більше 30 осіб проживатимуть в одному місці з необхідним рівнем підтримки замість великих установ, де мешкають сотні людей.

Нагадаємо, пенсіонерам підвищать виплати: кого торкнеться нова програма від Мінсоцполітики.

Раніше повідомлялося, в Україні пенсіонерів позбавляють "дотяжок" та доплат.

Також, збільшення пенсійного віку: якими будуть умови.