Клієнти Ощадбанку звернулися зі скаргами на те, що банк списує більше коштів, ніж є на їхніх рахунках, за рішенням виконавчої служби. Особливо це стосується карток, призначених для соціальних виплат, на які надходять пенсії, стипендії та інші види допомоги.

Внаслідок цього виникає заборгованість, яка створює додаткові фінансові труднощі для людей. На порталі "Мінфін" клієнт Ощадбанку поскаржився, що банк списав арештовані кошти з картки для соціальних виплат, навіть коли баланс був у мінусі, що створило штучний борг.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Окрім того, клієнти звертають увагу на те, що списані кошти не відображаються у додатку "Дія" протягом кількох місяців. Це створює додаткові проблеми, оскільки люди не можуть своєчасно контролювати стан своїх рахунків і розуміти, які суми були списані та чому.

Ощадбанк пояснює проблему технічними обмеженнями, через які не завжди можливо створити окремий рахунок для соціальних виплат. Якщо клієнт використовує один рахунок для зарплат, пенсій або допомоги, арешт може бути накладений на всі кошти, включаючи соціальні виплати.

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Ощадбанк / фото : Znaj.ua

Банк пояснює, що соціальні виплати надходять на поточний рахунок, який також використовується для інших фінансових операцій клієнта. Тому банк не може відокремити ці виплати, і арешт накладається на всі кошти на рахунку.

Це створює проблеми для людей, адже блокуються гроші, призначені для соціальних допомог, пенсій чи стипендій, що ускладнює їхнє фінансове становище.

Нагадаємо, проблеми з картками та щоразу по 25 гривень: "Ощадбанк" змушує ходити до себе, як на роботу

Раніше ми писали про те, що Ощадбанк блокує картки без попередження: чому не може поділити кошти

Крім того, Знай.ua повідомляв, часу залишилось мало: стосується всіх власників карток "Ощадбанку"