Відтепер в Україні почнуть діяти нові правила надання інформації споживачам про побутову техніку в електронному вигляді. Про це розповіли Держпродспоживслужба в соцмережі Facebook.

Відтепер українці зможуть перевірити справжність купленого онлайн товару на сайті виробника, обіцяють у службі.

«Вступили в дію положення закону, згідно з якими споживач має право отримати в електронному вигляді експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари. Нагадаємо, у липні поточного року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до ЗУ «Про захист прав споживачів» щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді», - повідомили у службі.

Зазначається, що ці зміни мають покращити захист споживачів від контрафакту та контрабанди. У подальшому Держпродспоживслужба буде відслідковувати, як виконуватиметься закон, у пріоритетному порядку.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

«Це напряму пов’язане з одним із головних пріоритетів системи захисту прав споживачів – прав споживачів на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору», - наголосили у відомстві.

Це означає, що українцям не купувати "кота в мішку" - адже вся потрібна інформація буде надаватися при купівлі на електронному носії. Відповідно, і "макулатури" в цій галузі також стане менше.

Нагадаємо, раніше У Києві придумали оригінальний спосіб боротьби зі спекою: освіжає і бадьорить

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві водій трамвая не витримав + 47 градусів в кабіні і втратив свідомість

Також «Знай.uа " писав, що Українець купив кондиціонер в Comfy, замість прохолоди-головний біль: тільки подивіться на це.....