Перша леді України Олена Зеленська розповіла про те, як просувається побудова безбар'єрного простору в Україні. Зокрема, йдеться про інфраструктуру легендарного острова Хортиця в Запоріжжі. Новий пост з'явився на сторінці першої-леді в соціальній мережі Instagram.

«Ви колись були на Хортиці? В місці української сили з особливою енергетикою та неймовірними краєвидами. Вам точно буде цікаво побачити ті трансформації, які зараз переживає острів: він стає сучасним, комфортним для відвідувачів, безбар’єрним… Зараз тут проводять роботи з реконструкції музею, який був зачинений останні сім років. Вже відбудовано Козацьке коло, місце для проведення концертів, фестивалів і форумів», - розповіла вона.

Дружина президента також додала, що на пагорбі, з якого відкривається панорама Дніпра та Запоріжжя, облаштовують доступний підйом.

«Нарешті дістатися вершини зможе кожен – без сторонньої допомоги. І літні люди, й батьки з дитячими візочками, і люди на колісних кріслах. Для перепочинку влаштують спеціальні зупинки. Тобто буде не лише цікаво, а й зручно», - пообіцяла вона.

Крім того, Олена Зеленська зібралася особисто відвідати острів після реконструкції.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Скрін, Instagram Олена Зеленська

Скрін, Instagram Олена Зеленська

«З нетерпінням чекаю на поїздку, щоб побачитися з островом, який сповідує філософію безбар’єрності та ділиться своєю силою з усіма – завжди, легко, скрізь. Островом, який стає зрозумілим, доступним, сучасним, але водночас зберігає свій унікальний історико-культурний код. Вірю, що цей об'єкт може стати символом безбар'єрності!», - додала Перша Леді.

Скрін, Instagram Олена Зеленська

Скрін, Instagram Олена Зеленська

«Ми були там навесні, але на жаль пізно приїхали і там все було закрито, але природа просто як в казці. Там дійсно особлива енергетика. Я не можу це описати словами, там на душі спокійно стає», «Ще до пандемії ми возили іноземних туристів у тур Україною, Хортиця - одне з місць, яке найбільше вразило іноземців і більше за все українські соняшникові поля», - додають у коментарях українці.

Нагадаємо, Олена Зеленська знайшла вірних друзів України в Литві: "Зміцнимо наші зв'язки"

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський терміново збирає Раду через канабіс

Знай.ua писав, Володимир Зеленський прибув до Німеччини: з ким зустрінеться і що обговорить