За вікнами українців вже у всю йде справжній "золотий сезон", прийшов серпень, а разом з ним і сезон смачних фруктів. Цього разу Микита Єфанов з вогняного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" поділився порадами, як купити смачну ягоду.
Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Нового каналу.
Сезон кавунів у розпалі. І вибрати смачний, стиглий і соковитий – завдання не з легких. Адже поки його не розріжеш, не дізнаєшся, який смак. Але існує кілька ознак, за якими можна мінімізувати ризик купити несмачну ягоду. Порадами поділиться сушеф реаліті "Пекельна кухня" Микита Єфанов.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
1. Не женіться за розміром
- Ідеально вибирати кавуни середньої величини - каже сушеф. - наприклад, кілограмів 5-7. У величезних ягодах може бути надлишок добрив.
2. Контрастний колір
- Темні і світлі смуги повинні бути максимально чітко позначені, - розповідає Микита. - Чим темніше смуги, тим ягода має більше поживних речовин.
3. Сухий хвостик
- Звертайте увагу на місце переходу хвостика в кавун – рекомендує сушеф "Пекельної кухні" на Новому каналі. - Хвостик повинен бути сухим, але не відірваним. Краї "гудзики", з якої він росте, повинні бути сухими. Мокрий зелений хвіст - гарантія незрілого плоду.
4. Тверда шкірка
- Якщо кавун стиглий, кірку неможливо відколоти нігтем, - каже Микита. - Якщо ж вона волога і коричнева – ягода перезріла.
5. Пляма на кавуні
- На місці контакту кавуна з землею має бути пляма, - розповідає сушеф. - Його колір повинен бути насичено-жовтим або ще краще – темно-помаранчевим, але не білим.
А ще, щоб перевірити кавун на стиглість, його можна кинути в воду, якщо спливе – плід стиглий.
Дивіться прем'єру реаліті "Пекельна кухня" 6 вересня на Новому каналі.
Раніше повідомляли, коктейль з дині і фруктові салати: легкі літні рецепти з сезонних продуктів.
Як повідомляв Знай.uа, Влад Яма з батьком показали, як потрібно "роздягати": "Яблуко від яблуні".
Знай.uа писав, машина знесла крапку з кавунами, покалічивши продавця: вийшов заробити копійку і отямився в лікарні.