Коти - дуже милі, хоч і ледачі домашні тварини. Вони завжди здатні заспокоїти або навіть розвеселити, але іноді і переступають межу, коли ходять в туалет повз лотка.

Тоді господарі цих тварин миттєво замислюються над питанням, як же вивести запах сечі. І найголовніше, в такому випадку не рекомендується тикати котів в калюжку або лаяти їх. Бо це викличе лише зворотну реакцію разом з агресією і страхом.

дитина і коти, скріншот з відео

Не потрібно замаскувати залишився запах освіжувачами повітря або дезодорантами. Якщо протягом невеликого часу ви дійсно не будете чути проблему на нюх, вона все одно повернеться. Для знищення аромату кислоти, слід розщепити кристали сечової кислоти, але цього не зробиш за допомогою води, спирту, хлорки і хлросодержащих препаратів.

вуличний кіт і змія, скріншот

Популярні новини зараз

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Вони можуть лише нашкодити нюху вашого домашнього улюбленця. Можемо запропонувати чотири варіанти вирішення цієї ситуації, використовуйте:

  1. Розчин з господарським милом, для приготування якого потрібно попередньо нарізати мило на шматочки і залити їх окропом. Цю суміш досить спінити і нанести на пляму, після чого почекати десь годину і ретельно змити.
  2. Оцтова кислота. Перед її нанесенням, промокніть калюжу сухими серветками. І вже потім наносите суміш оцту і води на залишився слід. Через хвилин 40 вже можна змивати засіб.
  3. Лимон - вірний спосіб боротьби з котячою сечею поза лотка, бо ці тварини не люблять натуральний цитрусовий аромат. Заливайте пляма розчином господарського мила і видавлюйте з лимона сік, щоб розбавити його водою і нанести на місце мітки.
  4. Сода і перекис водню. Виявлене пляма засипаємо сухою содою і даємо йому підсохнути, потім готуємо розчин з води і перекису водню 1:1, додаємо туди 2-3 краплі засобу для миття посуду і ретельно перемішуємо. Залишається тільки вилити цю рідину зверху на соду, почекати 20 хвилин і змити.

товстий кіт, фото з соцмереж

Нагадаємо, Євген Кошовий перетворився на доктора Дулітла і "поспілкувався" з чотирилапим: "Переконання поглядом"

Як повідомляв "Знай.ua", чому не можна стригти котячі кігті: поради фахівців

Знай.ua писав, в Україні посилили відповідальність за знущання над тваринами: як покарають за втоплених кошенят і знімки з мавпочками на вулиці