Урожай кабачків щоліта змушує господинь губитися в здогадах, що б ще з них приготувати. І якщо звичні ікра, рататуй і запіканки вам вже набридли, спробуйте приготувати варення з кабачків.
Рецептом незвичайного ласощі поділилися в співтоваристві "Домашня консервація" в "Телеграмі".
Автор рецепта запевняє, що таке варення подобається всім, хто його пробував, і з'їдається дуже швидко.
Що знадобиться:
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
- Три кілограми кабачків,
- Два кілограми цукру,
- Цедра чотирьох апельсинів,
- Сік з двох лимонів.
Як готувати:
Кабачки нарізати кубиками, засипати цукром і залишити на добу. Потім прокип'ятити п'ять хвилин і знову відсудити, другий раз теж прокип'ятити п'ять хвилин і відсудити.
На третій раз додати цедру з апельсинів. Самі апельсини Очистити, м'якоть нарізати маленькими шматочками, додати до кабачків. Влити туди ж сік двох лимонів.
Варити на повільному вогні 40 хвилин, відсудити і розкласти по банках, закатати бляшаними кришками. Баночки можна не стерелизовать. До речі, таке варення добре зберігається в пластиковій тарі, під щільно закритою кришкою.
Також Знай.ua писав, що зірка МастерШеф Вова Ярославський поділився рецептом гуакамоле