У Кабулі продовжують гриміти вибухи. Загинули, за різними даними, близько 60-160 осіб і ще мінімум 200 поранених, серед яких числяться діти.

Увечері в четверг, 26 серпня, в столиці Афганістану Кабулі прогриміло мінімум 6 вибухів, перший з яких був в аеропорту. Про це повідомили іноземні ЗМІ.

У Telegram-каналі заявили, що з'явилася інформація про те, що терористичне угруповання ІДІЛ офіційно взяло на себе відповідальність за вибухи в Кабулі.

Раніше представники радикального ісламістського руху "Талібан", який захопив владу в країні, заявляли, що загинули 13 осіб, серед них є діти, а також що вибухом були поранені охоронці-таліби. Крім того, згідно з даними талібів, 52 людини були госпіталізовані. У свою чергу одна з лікарень в Кабулі повідомила, що туди доставлені близько 60 постраждалих. Командування контингентом США в Афганістані заявило, що від вибуху загинули 11 американських морських піхотинців і військовий лікар, а ще кілька їхніх товаришів по службі були поранені. Про постраждалих українців поки не повідомлялося.

жертви вибуху

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Американський телеканал CNN з посиланням на джерела вказує, що детонація сталася біля одного з входів в аеропорт, де юрмилися люди, охочі покинути Афганістан. За даними телеканалу, вибух скоїв чоловік-смертник. Посольство США в Кабулі поширило повідомлення про те, що біля аеропорту, крім вибуху, сталася стрілянина, і закликало всіх американських громадян негайно покинути прилеглу територію.

наслідки вибуху

Трохи пізніше надійшли повідомлення про другий вибух - цього разу біля готелю Baron, розташованого неподалік від Кабульського аеропорту. За попередніми даними, обидва вибухи вчинила терористичне угруповання "Вілайят Хорасан". Згідно із заявою Пентагону, в районі аеропорту стався "комплексний напад" терористів.

Днем раніше президент США Джо Байден заявив, що евакуація афганців і громадян інших країн, що володіють таким правом, з Афганістану буде завершена, як і планувалося, 31 серпня. За словами Байдена, щогодини, яку американські військові проводять на території Афганістану, підвищує ризики.

"Кожен день, який ми знаходимося там, - це день, в який, як ми знаємо, "Ісламська держава" намагається завдати удару по аеропорту і атакувати США і союзні сили", - заявив глава Білого дому

Нагадаємо, Україна вивезла з Кабула майже сотню людей і повернеться за іншими: "Своїх не кидаємо"

Як повідомляв Знай.uа, в Кабулі батьки рятують своїх дітей, передаючи по чужих руках через огорожі аеропорту

Також портал Знай.uа писав, що Україна прийме біженців з Афганістану, літак вже вилетів з Кабула: у Держдепі США повідомили деталі