Днями міністр фінансів заявив, що українцям варто самостійно попіклуватися про пенсію. Зокрема, це стосується тих, кому зараз близько сорока років.

Експерти кажуть, що сьогоднішня пенсійна система через десять років може вже не працювати. Подробиці з’ясовували журналісти програми «Спецкор» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Населення стрімко старішає, а кількість працездатних меншає. «На жаль, солідарної пенсії може виявитися недостатньо. Громадянам України варто подумати про свою пенсію вже зараз, це значить, що ви маєте вирішити, яким чином акумулювати ресурс для власної пенсії», — каже міністр фінансів України Сергій Марченко.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Експерти вважають, що засади пенсійної системи необхідно змінювати і варто розпочинати зі сфери зайнятості. Адже в Україні високий відсоток тіньової праці. Нині на 11 мільйонів пенсіонерів — 10,5 мільйонів платників податків.

Щоб гарантовано отримувати пенсію, можна укласти угоду з недержавним пенсійним фондом або з компанією, яка займається страхуванням життя, а також по можливості вкладати кошти в нерухомість. Це накопичувальна система пенсій. Вона добровільна і впроваджується, коли економіка зростає.

Щоб запустити цей процес, уряд має знизити податки до мінімуму, вважають експерти. «Іншої моделі немає, ніж зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці з одного боку, а з іншого — людям особисто вирішити, як їм накопичувати», — каже економічний експерт Борис Кушнірук.

Раніше повідомляли, дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати.

Як повідомляв Знай.ua, українців змусять утримувати літніх батьків.

Знай.uа писав, клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася.