Багатьом знайома неприємна ситуація-прокидаєшся вранці, а голова просто розколюється від болю. Що може бути причиною такого стану і як його уникнути, розповіли у виданні «Медикфорум».

Зрозуміло, що, якщо з вечора ви переборщили на вечірці з алкоголем, вранці голова може боліти. Але якщо алкоголю і в помині не було,а голова все-одно болить?

Найбільш часті причини головного болю вранці:

Стрес

Важкі умови на роботі протягом тижня, недосип і втома нікуди не дінуться після відпочинку на вихідних. Стрес має властивість накопичуватися, а припинення вироблення гормонів стресу провокує викид нейротрансмітерів – речовин, які змушують вас розслабитися. Різке звуження і розширення судин в головному мозку супроводжується болем.

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Головний біль, скріншот відео

Зневоднення

Низьке щоденне споживання води може супроводжуватися головними болями. Пийте воду в достатній кількості!

Скреготіння зубами

Мало хто знає, що можуть скреготати зубами уві сні. Це явище називається брустит, може бути спровоковано різними причинами. Але часто саме воно є передумовою до ранкових головних болів.

Алкоголь

Так, алкоголь-одна з найпоширеніших причин болю в голові вранці. Навіть якщо ви випили зовсім небагато – все залежить від особливостей вашого метаболізму. Позбутися від похмілля допоможуть знеболюючі, велика кількість рідини і додаткові електроліти.

Похмілля, https://turka.life/zdorove-i-krasota/pohmele.html

Їжа

Виявляється, навіть продукти харчування можуть змусити вашу голову "вибухати" з ранку. Щоб не страждати від регулярних мігрені або головних болів, медики радять виключити ймовірні харчові тригери, такі як сир, газовані напої, темний шоколад, оброблене м'ясо і риба.

Якщо болі постійні і не проходять, повідомте про проблему свого терапевта.

Нагадаємо, що у пенсіонерку "вселився" демон і нашептав їй розгромити овочевий ларьок: "ні * уя ви мені не зробите"

Як повідомляв Знай.uа, Жінка все життя працювала заради села, а віддячили її незаконним відключенням газу: "як їй виживати?"

Також портал Знай.uа писав, що голодні пенсіонери накинулися на прострочені продукти у смітнику-дивитися боляче: "ось так і живемо"