Для школярів і батьків дітей шкільного віку з'явилися важливі новини про раціональність і важливість використання сучасних гаджетів під час занять в навчальних закладах. Все почалося з того, що батькам просто заборонили дзвонити своїм дітям, коли вони знаходяться на уроках.

У свою чергу школярам майже "наказали" під час занять зберігати cмартфони серед особистих речей. Щоправда, таке рішення прийняли тільки в одній українській школі в Білій Церкві.

Які ще обмеження наклали на дитячі телефони і як на це відреагували батьки? Про це розповідали експерти спеціально для ведучих програми "Твій день" каналу 1+1, сюжет вже доступний в мережі YouTube.

Гаджети в школах, фото з відкритих джерел

"Дійсно, батьки були ознайомлені з наказом. Батьки його підтримали, і не були проти його пунктів. Я вважаю, що потрібно ставити питання, як використовувати дітям гаджети, щоб мінімізувати шкоду для учасників навчального процесу. Адже нові технології це реальність сьогодення і від цього нікуди не дінешся", — заявила юристка зі стажем, мама учениці 8-го класу Яна Єлевич.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Далі ведучі запитали, що саме означає формулювання "зберігати гаджети в особистих речах".

"Так, як мені було роз'яснено адміністрацією школи, телефон повинен під час уроку зберігатися в шкільному портфелі учня з вимкненим звуком. Іншими словами, не в кишені, не в одязі, а саме в сумці", — додала Яніна Єлевич.

Раніше повідомляли, "Не хочу до школи": топ порад батькам, як мотивувати дитину вчитися без покарань.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні можуть посилити карантин: що заборонять у всіх регіонах.

Знай.uа писав, соняшникова олія на 70%, м'ясо на 13%: нові ціни в магазинах відіб'ють в українців апетит.