У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт по роботі ЖКГ Олег Попенко розповів, за що українці з жовтня у платіжках будуть платити більше.

«З жовтня у малих і середніх містах серйозно подорожчає опалення та гаряча вода. До речі, в Чернівцях підняли тариф на опалення і гарячу воду на 70%. Суть така, що з тих зарплат, які зараз офіційно існують, заплатити таку комуналку просто неможливо. Я робив розрахунок порівняння пенсій в Польщі і Україні», - розповів він.

Попенко сказав, що з мінімальної пенсії в Польщі людина витрачає 80% пенсії, щоб покрити їхню високу комуналку при мінімальній пенсії трохи більше 8 тисяч гривень. А в Україні мінімальна пенсія 1 860 гривень, підкреслив він, і для того щоб заплатити середню комуналку близько 3 000 гривень, пенсіонерові треба 160% від пенсії, щоб її заплатити.

«Тарифи за комуналку повинні бути високими, але коли нам говорять, що треба підіймати тарифи, спочатку потрібно підняти пенсії, збільшити заробітні плати і тільки тоді можна підіймати тарифи. В Україні середня пенсія 3 800 гривень, а середня комуналка близько 3 000 гривень, тобто всі пенсіонери, за винятком суддів, депутатів та інших чиновників з хорошими пенсіями, не зможуть платити комуналку. Так ось нас чекають борги за комунальні послуги і зростання боргів в опалювальний період», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.