Зараз ми з вами розберемо рецепт смачного заливного цибулевого пирога.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти: 160 грамів борошна, два яйця, 200 грам вершків або кефіру, 20 гр. рослинного масла, половина чайної ложки розпушувача і стільки ж солі — для тіста; для начинки — 700 грамів цибулі, 150 гр. сиру, сіль і перець (за смаком), вершкове і рослинне масло по 20 грамів.

Приготування цибулевого пирога, скріншот: Youtube

Починається приготування з цибулі. Її необхідно нарізати, і робити це в довільному порядку — соломкою, крупно, дрібно, кому як зручно. Її одразу слід перекласти в сковороду, щоб згодом обсмажити і тушкувати на рослинному і вершковому маслі. Обсмажувати краще на середньому вогні, періодично помішуючи. Цибуля повиннна дуже добре ужаритись і стати м'якою.

Приготування цибулевого пирога, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Щоб зробити тісто, спочатку в глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо до них сіль, після чого збиваємо міксером, щоб вийшла пишна піна. Під час виконання цього процесу потрібно акуратно влити рослинне масло і продовжувати збивати яйця. І вже в самому кінці потрібно додати вершки або кефір.

Через сито в рідину потрібно додати борошно і розпушувач, і замішати рідке тісто. Коли цибуля стане прозорою, можна її трохи посолити. А коли вона змінить колір і стане золотистою, вона готова і можна знімати з вогню.

Приготування цибулевого пирога, скріншот: Youtube

Якщо перекласти її на тарілку, вона швидше охолоне, поки ми включаємо духовку розігріватися на 180 градусів (режим верх-низ).

На останньому етапі займаємося формуванням пирога. Половину приготованого тіста викладаємо на дно форми, яку рекомендуємо застелити пергаментним папером, розрівнюємо його.

Приготування цибулевого пирога, скріншот: Youtube

Викладаємо невеликий шар сиру, і нарешті смажена цибулька. Зверху можна трохи посипати чорним перцем. Потім знову засипаємо сир і, за бажанням, залишаємо трохи, щоб потім посипати його зверху. І викладаємо залишки тіста.

Готуватися пиріг повинен десь 20 хвилин в духовці.

Нагадаємо, знижує рівень холестерину і позбавляє від депресії: 13 причин щодня вживати авокадо

Як повідомляв "Знай.ua", Домашнє вино з рису і варення: оригінальний рецепт п'янкого напою всього з 3 складових

Знай.ua писав, три помічника в боротьбі із захворюваннями: рецепт суміші з імбиру, меду і лимона на зиму