Україна стала найбільшим постачальником картоплі в Білорусь.

Так, стало відомо, що Білорусь вперше імпортує картоплю під час збирання власного врожаю. Всьому виною посуха, через яку урожай цього року поганий, розповіли аналітики платформи EastFruit.

Повідомляється, що Білорусь ввезла з України 15,5 тис.тонн бульбоплодів. Іншими постачальниками картоплі стали Росія, Азербайджан, Північна Македонія, Єгипет і Німеччина.

Картопля в супермаркеті, скріншот: Youtube

Білорусь вперше імпортує картоплю під час збирання власного врожаю, що не властиво для країни, адже Білорусь відома як великий експортер, а не імпортер картоплі.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

За даними EastFruit, картопля в Білорусі зараз продається в середньому на 70% дорожче, ніж зазвичай в цю пору року. Як правило, в середині вересня оптові покупці в Білорусі платять за картоплю $0,15-0,19 за кг.

Молода картопля, скріншот: Youtube

Головною причиною високих цін на картоплю є побоювання щодо обсягів її виробництва у 2021 році через літню посуху.

Нагадавши, що продати по 30-50 копійок не вийшло: під Херсоном фермери розбивають кавуни, викидаючи їх з машини. У Херсоні триває колапс з кавунами - їх дуже багато, продавати невигідно

Раніше Знай повідомляв, що ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося. Фахівці розповіли про те, що станеться з цінами на продукти

Знай писав, 50 грн за кілограм: військовим закупили картоплю за ціною набагато дорожче ринкової