Ближче до середини осені епідеміологічна ситуація в країні сильно погіршується. Всю країну перевели в "жовту" карантинну зону.

Як повідомляє ТСН, навчається очно будуть вчиться тільки в тих навчальних закладах, де не менше 80% педагогів отримали мінімум одну дозу вакцини COVID-19.

Канал провів розслідування, скільки шкіл мають у своєму педагогічному складі потрібну кількість вакцинованих вчителів. За минулу добу було зафіксовано майже 8000 нових випадків, це більше, ніж напередодні, захворюваність коронавірусом збільшилася, що привело нас в жовту зону.

Школи, які мають у своєму складі понад 80% вакцинованих працівників працюють за стандартним графіком. Ті навчальні заклади, які не можуть надати достатню кількість щеплених вчителів змушені перейти на онлайн-навчання. Винятком є дитячі садки і початкові школи.

У Києві більшість шкіл продовжують працювати в звичайному режимі. У регіонах ситуація неоднорідна. В Україні вакциновано 49% працівників освіти – про це заявив глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він так само сказав, що планується введення обов'язкової вакцинації для працівників деяких сфер, у тому числі вчителів і чиновників.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

"Десь 10-14 днів нам потрібно для проходження всіх бюрократичних процедур. Зробіть, будь ласка, щеплення. Це безпечний і це ефективний метод профілактики. Сьогодні пандемія COVID-це пандемія не вакцинованих людей. Ви на власному прикладі повинні показувати і відстоювати доведену медицину" - заявив Віктор Ляшко каналу ТСН.

Що стосується інших сфер, перехід України в жовту зону не завадить роботі транспорту – він буде функціонувати в звичайному графіку, але потрібно буде надягати маску, в громадських місцях потрібно надягати маску і дотримуватися дистанції, в кафе і ресторанах збиратися не більше, ніж 4 людини за один стіл. Кінотеатри дозволено заповнювати на 50%.

Нагадаємо, раніше Кабмін заявив про обов'язкову вакцинацію для окремих категорій громадян

Також "Знай.uа" писав, що в Україні впроваджують "жовтий" карантинний рівень: дистанціонка для шкіл і обмеження для бізнесу

Як повідомляв портал "Знай.uа", чи можна ходити в садок і школу дитині, хворій на ГРВІ? Доктор Комаровський дав остаточну відповідь