Український уряд прийняв рішення змінити механізм складання практичного іспиту, який необхідний для отримання громадянами водійського посвідчення. Відповідні зміни містяться в затвердженій постанові.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Іспит на знання ПДР, кадр з відео

Документом вносяться зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабміну від 8 травня 1993 року № 340, зокрема, водійські посвідчення доповнять формами кодів, які позначатимуть додаткову інформацію:

- медичні причини (наявність засобів корекції та/або захисту зору; окулярів; контактних лінз слухових апаратів; засобів для спілкування; протезів кінцівок);

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

- пристосування транспортного засобу (модифікована трансмісія; автоматичний вибір передавального числа; пристосований пристрій управління трансмісією; пристосована педаль зчеплення, зчеплення проведене в дію рукою; автоматичне зчеплення; модифіковані гальмівні системи та ін.);

- коди для позначення обмежень (керування транспортним засобом тільки в денні години (наприклад, починаючи через годину після сходу сонця і закінчуючи за годину до заходу сонця), керування транспортним засобом тільки в радіусі км від місця проживання власника або в межах міста/регіону, керування транспортним засобом без пасажирів та інші)

- адміністративні питання (обмін посвідчення; дублікат посвідчення; та інші).

Автошкола, фото: Instagram

Наприклад, встановлюється, що у разі складання особою практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач у графі "12" посвідчення водія зазначається відповідною відміткою у формі коду згідно з додатком. Посвідчення водія з такою відміткою повинні використовуватися тільки для керування транспортними засобами з автоматичною коробкою передач.

Постановою також виключається вимога про підтвердження навичок керування транспортним засобом (для осіб, які працюють водіями, або керуючими транспортними засобами, які не є їх власністю).

Дистанційна підготовка до іспиту з ПДР, фото з відкритих джерел

Крім того, при складанні одночасного відкриття двох категорій іспити здаються за вищою з них. Вище вважається категорія:

DE-відносно D1E;

D-відносно D1;

CE-відносно C1E;

C-відносно C1;

A-відносно A1.

Співвідношення категорій транспортних засобів, зазначених у цьому пункті, не застосовується у разі складання іспитів для отримання водійського посвідчення транспортними засобами категорій В1, B, ВЕ.

Раніше повідомляли, майже, як автомобіль: з мотоблоків в майбутньому хочуть зробити новий транспорт.

Як повідомляв Знай.uа, "Дистанціонка" дійшла до автошкіл: українці зможуть здавати на водійські права сидячи вдома.

Знай.uа писав, інструктори автошкіл в минулому? Українцям дозволили здавати на права онлайн.