Кабінет міністрів запровадив постанову, яка запроваджує віддалену ідентифікацію одержувачів пенсії та грошової допомоги за допомогою додатку "Дія".
Мета цієї постанови удосконалення механізму виплати пенсій та грошової допомоги для запобігання поширенню коронавірусу, передає "Пенсійний кур'єр"
Процес віддаленої ідентифікації здійснюватиметься шляхом авторизації одержувача (без його особистої присутності) в особистому кабінеті вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”). Тепер це прирівнюється до фізичної ідентифікації одержувача

Фото: "Пенсійний кур'єр"

Тепер в електронній формі можна буде звертатися за призначенням:

  • пенсій;
  • соціальних послуг;
  • житлових субсидій;
  • компенсацій особі, яка надає соціальні послуги догляду на непрофесійній основі;
  • держдопомоги малозабезпеченим сім'ям.

Нагадаємо, що глава Мінсоцполітики Лазебна заявила про "бонусну" допомогу українцям: пільги і нові можливості. Стратегія безбар'єрності - це амбітний план розвитку суспільства

Раніше Знай писав, що українцям готують пенсійне ноу-хау: гроші можуть "лопнути", як у 90-ті. Експерт має негативний прогноз щодо пенсійної реформи.

Знай писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще