В Україні є багато матерів і батьків одинаків. На випадок, якщо один з батьків пішов з сім'ї передбачається, що він повинен платити аліменти своєму колишньому партнеру, який залишився з дитиною. Але далеко не всі сумлінно і своєчасно здійснюють виплати по догляду за дитиною.

Як повідомляє facebook-аккаунт Міністерство юстиції України, один недобросовісний громадянин, який не платив призначену судом суму на утримання своїх дітей. Але бажання виїхати за кордон все ж виявилося сильніше, ніж небажання платити аліменти.

Пост Міністерства юстицій України, скрін facebook Міністерство юстиції України

"Боржник добровільно сплатив понад 404,5 тисячі гривень боргу по аліментах, щоб виїхати за кордон.

З Серпня 2018 року він мав платити на користь 2 дітей 15000 грн щомісяця, але, на жаль, не робив цього.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Державним виконавцем було накладено передбачені законом обмеження, але тільки бажання перетнути кордон змусило боржника нарешті погасити 3-річну заборгованість.

Загалом завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень з початку року державними виконавцями було стягнуто 963 800 000 грн аліментів платежів. Всього ж за цей період органи ДВС стягнули 4800000000 грн аліментів" - пишуть у відомстві.

Проблема невиплати аліментів стоїть дуже гостро в нашій країні. Борги по виплатах має значна частина розлучених чоловіків, рідше-жінок. Вирішити цю проблему важко. Для більшості громадян України віддавати частину заробітної плати на оплату аліментів дуже затратно. Однак, суд непохитний в цьому випадку. Оплати на утримання дітей повинні проводитися регулярно і належному розмірі.

Нагадаємо, раніше чоловік змінив ім'я та прізвище, щоб не платити 400 тисяч аліментів: "афера" не вдалася, як покарали обманщика

Також "Знай.иа" писав, що ПриватБанк закрив доступ українці до аліментів і допомоги по безробіттю, які за законом чіпати не можна: дитина залишилася голодною

Як повідомляв портал "Знай.иа", змусили повернути 200 тисяч за 6 років: українець залишив двох крихіток без аліментів, штрафом відбутися не зміг