Для українців, які планують спокійно провести майбутні карантинні обмеження, з'явилися важливі новини. Відомо, що ще в середу, 15 вересня, в Україні продовжили дію зелених COVID-сертифікатів міжнародного зразка, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, до одного року.

У Міністерстві охорони здоров'я України пояснили, що робити з документами, які було видано до постанови.

Сертифікати МОЗ, скріншот: moz.gov.ua

Цифровий COVID-сертифікат:

Щоб продовжити термін дії, необхідно зайти в додаток "Дія" і за місяць до закінчення його дії - видалити документ і згенерувати новий.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Паперовий COVID-сертифікат:

Після завершення його термінів, необхідно повторно звернутися до свого сімейного лікаря, щоб він надав нове міжнародне свідоцтво, яке діятиме протягом наступних пів року.

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні вводиться обов'язкова вакцинація проти коронавірусу для працівників навчальних закладів, співробітників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій. Про це рішення заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання Кабміну.

Раніше повідомляли, в Україні закриваються школи і садочки, незважаючи на заяву МОЗ: "Відбувається тиск і залякування звільненнями".

Як повідомляв Знай.uа, 2000 гривень перший внесок і 300 на канцелярію: мама підрахувала свої витрати на садок, сума вражає.

Знай.uа писав, Кабмін заявив про обов'язкову вакцинацію для окремих категорій громадян: у списку - педагоги і міністри.