Для всіх українців, які з нетерпінням чекають на нові платіжки за ЖКП, з'явилися важливі новини про субсидії. Так, представили Міністерства соціальної політики України детально розповіли, за який період враховуються доходи громадян при розрахунку розміру житлової субсидії і як розраховується розмір житлової субсидії.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Скрін, відео YouTube субсидії

"Звертаємо увагу, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони. У разі призначення житлової субсидії на наступний період 2021-2022 рр., повторно звертатися за призначенням житлової субсидії в жовтні 2021 року не потрібно.

Її розрахунок буде проведено органами соціального захисту населення самостійно (без звернення громадян). Сьогодні поговоримо про те, за який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії і як розраховується розмір житлової субсидії.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

За який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії?

Доходи враховуються:

- за III-IV квартали попереднього календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;

- за I-II квартали поточного календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;

- за два квартали, які передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, — у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому місяцю, з якого призначається житлова субсидія.", - повідомляють представники Мінсоцполітки.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українцям введуть додатковий тест на знання рідної мови: коли і де можна скласти іспит.

Як повідомляв Знай.uа, українським пенсіонерам пояснили, хто оплатить їх похорон: "Не тільки родичі".

Знай.uа писав, українські пенсії скоротяться на десять відсотків: у Мінсоцполітики зробили заяву.