Підвищення податків, запропоноване законопроектом №5600, матиме негативні наслідки для економіки. Замість того, аби збільшувати фіскальне навантаження, влада має навести лад з держпідприємствами та корупцією на митниці. Про це заявив голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко.

«Однозначно це не буде сприяти позитивним змінам. Це ускладнить ситуацію в економіці нашої країни. І це потребує того, щоб відхилили цей законопроєкт з розгляду і повернулися. Там є, можливо, четверта частина прописаних норм, які би мали позитивний вплив. Але дві третини цього закону шкодять бізнесу», - зазначив Козаченко.

На його думку, законопроект №5600 має бути відхилений. А уряд повинен знайти інші джерела поповнення бюджету - зокрема, шляхом подолання корупції на митниці та продажу збиткових державних підприємств.

«У нас державні підприємства мільярди, трильйони гривень не за призначенням використовують. Наведіть порядок у цій сфері. Приватизуйте 90% державних підприємств, тому що це є втрата бюджету, це є знищення нашої економіки. Також треба крапку ставити в митних скандальних проблемах, які теж не вирішуються, і ми втрачаємо десятки і сотні мільярдів за рахунок цих протиправних дій при перетині кордону», - наголосив Козаченко.

Раніше Американська торгова палата (АСС) та Європейська Бізнес Асоціація закликали відхилити законопроект щодо податкових змін (№5600), зазначивши, що його ухвалення збільшить фіскальний тиск на бізнес, негативно вплине на економіку та погіршить інвестиційний клімат країни.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Водночас народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що владі для поповнення держбюджету слід не збільшувати податки і вбивати бізнес, а знайти інші джерела, наприклад, позбутися тіньових схем на ринку палива.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.