Міністерство культури хоче визначити 20 традиційних для України свят. Серед яких будуть Новий рік, День матері, День батька, а також основні релігійні свята п'яти віросповідань.


Народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович розкритикував ідею Мінкульту.
Вже незабаром Ханука, Курбан-байрам і День Перуна можуть стати офіційними вихідними в Україні. На обговорення громадськості пропонують законопроект про перегляд святкового календаря. При цьому збираються скасувати додатковий відпочинок, якщо свято припало на суботу або неділю.

Новий Рік. Фото: УНІАН
Новий Рік. Фото: УНІАН

"Звичайно, нова влада вирішила відмовитися від дратівливих пропозицій щодо скорочення і перенесення "радянських" вихідних. Звичайно, вирішили додати ще вихідних. Але не тільки це. Кращим прикладом доказу ідеї до абсурду став розділ "традиційні свята", де тепер аж 20 днів, від дійсно традиційного Різдва в Шрі-Крашна Джанмаштамі і Дня Перуна. Нагадаю, це має бути впорядкований календар державних свят", - обурився нардеп у Facebook.

Великдень, скріншот з відео

Варто відзначити, що відповідно до цього документа перенесення вихідного дня пропонується залишити для деяких традиційних свят, а саме: Нового року, Різдва Христового – 25 грудня і 7 січня, Великодня, Дня Святої Трійці.

Нагадавши, потужні сіморонскіе змови на зцілення: добірка ритуалів. Добірка Сіморонівських ритуалів для зцілення

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Раніше Знай писав, свято Воздвиження Хреста Господнього: як провести цей день і що категорично заборонено робити. Що можна і не можна робити в цей день

Як повідомляв портал Знай, сорокоуст в Церкві за здравіє і упокій: за кого категорично не можна замовляти цю молитву