Українські вчені з антарктичної станції "Академік Вернадський" опублікували фото перших в цьому сезоні новонароджених тюленят.

Відповідними кадрами поділилися на сторінці Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) у Facebook.

"У районі нашої станції, на аргентинських островах, почався сезон розмноження тюленя Уедделла! Народилося троє тюленят: дві самки і самець", - розповіли полярники.

Тюлень, фото Національний антарктичний науковий центр

Вчені вже встигли дати імена новонародженим тюленям, Так першу дівчинку вони назвали Пенола — на честь протоки, поблизу якої вона з'явилася на світ. Ім'я другій дитині дав Дизеліст Олександр Книжатко, який першим знайшов її, та ще й напередодні свого дня народження. Так друга самка стала Кралею.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Тюлень, фото Національний антарктичний науковий центр

На жаль, третій тюленя не вижив. Вчені встановлять ймовірну причину його загибелі в ході лабораторних досліджень. Відзначимо, що дві новонароджені самки виглядають здоровими, вгодованими і активними.

Тюлень, фото Національний антарктичний науковий центр

"Вага новонароджених тюленят становить близько 25 кг, а завдяки поживному (54% жирності!) молоку самок дуже швидко збільшується. Період вигодовування триває трохи більше місяця, і на момент його завершення дитинча може важити вже 90 кг. Такий "запас" дозволяє малюкам пережити період голоду при переході до самостійного харчування в океані. До речі, перші знайомства тюленят з водою можуть відбуватися вже через тиждень після народження", - розповіли вчені.

Тюлень, фото Національний антарктичний науковий центр

Нагадавши, що туристи затискали до смерті маленького тюленя, який втратив маму. Волонтери намагалися допомогти малюкові, проте марно

Раніше Знай писав, що в Одесі черговий шкуродер на очах у господарів задушив руками кота. А потім забрав мертву тварину, щоб закопати.

Як повідомляв портал Знай, шкуродери розкидають небезпечні "вкусняшки": як врятувати отруєних тварин.