В Україні триває золота осінь, яка, втім, буде супроводжуватися першими морозами. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, на території країни поки що тримається антициклон. Він зумовить суху та сонячну погоду на весь тиждень. Час від часу можлива незначна хмарність, але вона швидко розвіється.

Крім того, перепади температур призведуть до утворення густих туманів. З цього приводу синоптик нагадала водіям про необхідність вмикати світло.

Прогноз погоди, скріншот: Youtube

«Ночі залишаються холодними, з періодичними заморозками. Денна температура повітря не сильно встигатиме нагрівати приміщення, а ось на повітрі буде комфортніше, максимально очікується +12+16 градусів», - обіцяє Діденко.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Разом із тим, у західній частині України спостерігатимуть потепління, яке дістанеться їм від прилеглих центрально- та східноєвропейських країн.

Там очікуються вищі градуси, +14+19, на Закарпатті +18+23.

Проте в західних областях можливі сильні пориви південного та південно-східного вітру. Також пориви рвучкого вітру очікуються в Криму та на Приазов'ї.

У Києві у вівторок, як і майже на весь тиждень, обіцяють суху погоду. Вночі +3+7 градусів, на околицях ймовірні заморозки, вдень +12+15 градусів.

Скрін, Facebook Діденко

Діденко додала, що наразі не варто очікувати близького увімкнення опалення в будинках.

«Поки що середня добова температура повітря балансуватиме на синоптичному лезі для увімкнення опалення. Потрібно підряд не менше трьох діб із середньою добовою температурою повітря +8 градусів… А поки що усім - теплих шкарпеток вдома, запасного кардигану з вовни на роботі, не геройствувати легкими плащами вранці та грітися усіма можливими й, головне, мудрими способами», - порадила синоптик.

Нагадаємо, перехід на зимовий час: коли і куди переводити стрілки і як це вплине на здоров'я українців

Як повідомляв Знай.ua, календар магнітних бур: несприятливі дні і способи захистити себе від метеоудару

Також Знай.ua писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь.