До пандемії Польща була ключовим напрямком, куди українці їхали на заробітки. Там було близько двох мільйонів громадян, які шукали кращого життя. Зараз ця цифра в два рази нижче, але, все ж на роботу беруть всіх. Ким працюють і скільки платять нашим за кордоном.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету Факти ICTV.

Українські заробітчани одні з ключових складових нашої економіки. Все більше людей їдуть за кордон, і пересилають на батьківщину мільярди євро. Навіть коронавірус не зміг це виправити, хоч, і більше мільйона людей повернулися назад додому.

Заробітчани, фото: скріншот з відео

Наталя приїхала до Польщі з Чернігівської області, і працює там маляром, хоч і за освітою швачка. Вона каже, що в Україні стільки грошей не заробиш, а тут у неї стабільно є близько 45 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

При цьому, працювати не так вже й просто, як виявилося. Наші співвітчизники проводять тут близько 10-12 годин на день, і всього один вихідний на тиждень.

Олександр увечері, після роботи, взяв журналістів з собою в магазин. Великий набір продуктів він придбав приблизно за 1000 гривень. Грошей достатньо, тому може собі таке дозволити. Вистачає навіть, щоб відправити додому.

Заробітчани, скріншот YouTube

Анатолій працював фельдшером швидкої допомоги як в Україні, так і в Польщі. Якщо на батьківщині він отримував 4 тисячі гривень, то тут 4 тисячі злотих, що в перекладі на гривні близько 28 тисяч.

Далекобійники по кілька місяців можуть не бачити свою сім'ю. Саме тому українець прийняв рішення не змінювати професію, а змінити країну роботи. Тепер він отримує близько 2 тисяч євро, проте умови роботи ті ж.

Заробітчани, фото: скріншот з відео

Місцеві кажуть, що українці дуже працьовиті, тому переважно беруть їх на роботу.

Раніше повідомляли, ув'язнені в СІЗО отримають доступ до Інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя.

Як повідомляв Знай.uа, українцям передбачили нове подорожчання мобільного зв'язку, оператори виправдалися

Знай.uа писав, зарплати українців порівняли з європейськими-корвалол у склянку